Τα δάκρυα της Χίλαρι

Η συναισθηματική της φόρτιση ήταν έντονη και όπως δείχνουν οι εικόνες, άλλες στιγμές ύψωνε τη φωνή της υπερασπιζόμενη το χειρισμό της υπόθεσης από πλευράς Στέιτ Ντιπάρτμεντ κι άλλες δάκρυζε, όπως όταν αναφέρθηκε στη συνάντησή της με μέλη των οικογενειών των Αμερικανών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στη Βεγγάζη.

Η κατάθεση της Κλίντον μπροστά στους πρώην συναδέλφους της γερουσιαστές ήρθε έπειτα από συνεχείς επικρίσεις των Ρεπουμπλικανών τους τελευταίους τρεις μήνες προς την κυβέρνηση Ομπάμα ότι αγνόησε σημάδια παράλυσης της ασφάλειας στη Λιβύη

και μετά την επίθεση χαρακτήρισε μια τρομοκρατική ενέργεια ως απλή διαδήλωση σχετικά με ένα αντιμουσουλμανικό βίντεο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον θεωρούν ότι η επίθεση ήταν οργανωμένοι από ισλαμιστές με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα.

Η κ. Κλίντον υπενθύμισε ότι έχει αναλάβει πλήρως την πολιτική ευθύνη για το περιστατικό, ωστόσο υπεραμύνθηκε ότι δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση για ανάγκη πρόσθετων μέτρων προστασίας για την αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη.

Η επίθεση είχε κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις Αμερικανούς, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη, Κρίστοφερ Στίβενς.

Keywords
Τυχαία Θέματα