ΣΥΡΙΖΑ: Το «Σαμαράς ή τανκς» δεν θα περάσει

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν, σκωπτικά, πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αναβιώσει -στο καχέκτυπό του, προφανώς- το σύνθημα «Καραμανλής ή τανκς» με τη μορφή του «Σαμαράς ή τανκς». Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το κλίμα αποσταθεροποίησης, που εντείνεται από τις δηλώσεις των εφέδρων περί «πραξικοπήματος» και από τη φημολογία ομαδικών παραιτήσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου η ΝΔ να επανασυσπειρώσει

τους οπαδούς της για τους μετέπειτα εκλογικούς της σχεδιασμούς.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί προληπτικά να περάσει το δικό του πολιτικό μήνυμα, επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση και την ασκούμενη πολιτική της την ευθύνη για την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την διαρκώς εντεινόμενη εγκληματική της δράση.

«Εσείς φτιάξατε το τέρας του ναζισμού»

Μάλιστα, χθες, σε άτυπη ενημέρωση που προέρχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνεται ότι «το τέρας του νεοναζισμού κατάφερε να σηκώσει κεφάλι εξαιτίας της μνημονιακής βαρβαρότητας και χάρη στις σχέσεις του τόσο με το κράτος όσο και με επιθετικές μερίδες του κεφαλαίου». «Δηλαδή, κάποιοι καλλιέργησαν το έδαφος για να φουντώσει. Διαχρονικά, θέτοντας σε ασυλία το ρατσιστικό μίσος (όπως προκύπτει και από την έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, αλλά και από κυβερνητικές επιλογές όπως η μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου), ακόμη και αναπαράγοντάς το, ιδιαίτερα στην προσπάθεια τους προεκλογικά να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα από το μνημόνιο στην υποτιθέμενη απειλή από τους μετανάστες».

«Χάιδευαν το τέρας»

Στην ίδια ενημέρωση, πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «κατόπιν, όταν το τέρας μπήκε στη Βουλή, για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ χάιδευαν το τέρας και το έβαζαν στα σπίτια μας ως χαριτωμένο κατοικίδιο, μέσα από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες τους». «Στόχος τους ήταν η λαϊκή αγανάκτηση να κατευθυνθεί προς την Χρυσή Αυγή, για να μην πάει στην αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζουν οι ίδιες πηγές, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «αθλιότητες που νομιμοποίησαν το ναζιστικό τέρας». «Τότε ήταν που ο κ. Σαμαράς και ακροδεξιοί σύμβουλοί του όπως ο Λαζαρίδης και ο Κρανιδιώτης διατύπωσαν την αθλιότητα της θεωρίας «των δύο άκρων» που νομιμοποιεί το νεοναζιστικό τέρας, με προφανή στόχο να κατασυκοφαντήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να κοντύνουν την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν τα κατάφερναν, τόσο χάιδευαν το τέρας, με αποτέλεσμα αυτό να μεγαλώνει και να αποθρασύνεται. Συγκρότησε ακόμη και τάγματα δολοφόνων, οι επιθέσεις των οποίων απολάμβαναν αφενός την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών και αφετέρου τη συνένοχη σιωπή του φιλομνημιακού μιντιακού συστήματος», τονίζεται στην άτυπη ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά Δένδια

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου συνεχίζει να θέτει στο στόχαστρό της τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια. «Σήμερα, όλοι εκείνοι που μέχρι χθες χάιδευαν το τέρας, παριστάνουν τους έκπληκτους για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής. Πρώτος από όλους ο κ. Δένδιας, που όταν ο Guardian δημοσίευσε ότι στην αστυνομία υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής και γίνονται βασανιστήρια, ο ίδιος απειλούσε την εφημερίδα με μηνύσεις (που ποτέ δεν έκανε). Προχθές, ο ίδιος βρέθηκε ξαφνικά με δεκάδες έτοιμους φακέλους για την εισαγγελία. Και το ερώτημα είναι: αφού τους είχε έτοιμους γιατί δεν τους έστελνε πριν δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας;».

Keywords
Τυχαία Θέματα