ΣΥΡΙΖΑ: «ΠΡΟΣΕΧΩΣ… ΔΡΑΧΜΗ»

 Στην εκτίμηση ότι η χώρα οδεύει προς την έξοδο από το ευρώ, αφού πρώτα θα έχει υποστεί κοινωνικό κραχ έχουν καταλήξει στην Κουμουνδούρου, εξ ου και επί τη βάσει αυτής της εκτίμησης ξεδιπλώνουν τα στρατηγικά πολιτικά σχέδιά τους.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μπορεί σε πολλούς να έκανε εντύπωση για την κατηγορηματικότητα με την οποία το είπε, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται σε συνομιλητές του πεπεισμένος ότι

αν κυβέρνηση ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες, θα είναι μονόδρομος η επιστροφή της χώρας στο εθνικό της νόμισμα. Έτσι, χθες, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε με απόλυτη βεβαιότητα ότι «σε ένα χρόνο από σήμερα ο Σαμαράς θα διαπραγματεύεται τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα», κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενώ και προ ημερών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εκφράσει την πρόβλεψη πως «σε ένα χρόνο, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάζει στο λαό ως εθνική επιτυχία την επιστροφή στη δραχμή». Συν τοις άλλοις, ήδη εδώ και 15 ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ως «πρωθυπουργό της δραχμής», αφού συνδέει απολύτως την εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας με τα σενάρια απόλυτης καταστροφής, που οδηγούν στην έξοδο από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στην Κουμουνδούρου έχουν καταλήξει ότι, αν η κυβέρνηση εφαρμόσει κατά κεραίαν το Μνημόνιο, και σεβαστεί τους τεθειμένους δημοσιονομικούς στόχους, τότε θα δοθεί η χαριστική βολή στην κοινωνία και την οικονομία. Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη της Κουμουνδούρου (Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ρένα Δούρου, Γιάννης Μηλιός), αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ξεκοκαλίζουν» καθημερινά τον διεθνή οικονομικό τύπο και παρακολουθούν στενά τις διεργασίες στον άξονα μεταξύ Βερολίνου, Φρανφκούρτης, Βρυξελλών, Παρισίου, Μαδρίτης και Ρώμης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κομματικών παραγόντων της Κουμουνδούρου, αν το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη (ΕΚΤ) δεν δεχθούν την εδώ και τώρα ενεργοποίηση του «μπαζούκας» του ESM και του EFSF, αλλά και την έκδοση ευρωομολόγων, τότε το ευρώ θα καταρρεύσει «γρηγορότερα απ’ ό,τι νομίζουν κάποιοι». Επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ μελετούν και το περίφημο «σενάριο της Ιφιγένειας», που προβλέπει ότι η Άνγκελα Μέρκελ, αν αναγκαστεί σε μία μείζονα πολιτική υποχώρηση προς τις χώρες του Νότου, θα προωθήσει παράλληλα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε να στείλει μήνυμα στις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες για το «τι παθαίνουν όσοι είναι απείθαρχοι και δεν τηρούν τις δεσμεύσεις και τις συμφωνίες τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα