ΣΥΡΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ

Η Συρία διαθέτει το μεγαλύτερο χημικό οπλοστάσιο στον κόσμο, δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, στρατηγός Γιαΐρ Ναβέχ. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται ακατάπαυστο το κύμα βίας στη χώρα. 

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ναβέχ, ο κίνδυνο στην περίπτωση που τα   όπλα χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ, είναι τεράστιος. «Η Συρία έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο χημικό οπλοστάσιο στον κόσμο και διαθέτει πυραύλους και ρουκέτες που μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο του ισραηλινού εδάφους», δήλωσε  στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού. Να σημειωθεί ότι, Ισραηλινοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν

ότι η Συρία άρχισε πριν από 40 χρόνια την παραγωγή αερίων όπως το σαρίν, το VX και το αέριο μουστάρδας. Το Ισραήλ είναι επισήμως σε κατάσταση πολέμου με τη Συρία.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η βία στη Συρία. σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το πρωί, τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς βομβαρδίζονται προπύργια των αντικαθεστωτικών, από συριακά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν από τον αέρα την πόλη Ραστάν, στην επαρχία της Χομς. Παράλληλα, βομβαρδισμοί σημειώνονται στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, ύστερα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα