ΣΥΡΙΑ: Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΧΘΕΣ 180 ΝΕΚΡΟΥΣ

To Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η καταστολή και οι συγκρούσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη Συρία, στοίχισαν τη ζωή χθες σε περίπου 180 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολίτες.

Οι χθεσινές ανθρώπινες απώλειες ήταν ανάμεσα στις πιο αιματηρές από την έναρξη της εξέγερσης, τον Μάρτιο του 2011. Τουλάχιστον 178 άνθρωποι, 117 πολίτες και 58 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν στις χθεσινές βιαιότητες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο απολογισμός είναι βαρύτερος στην πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, η οποία

βομβαρδίσθηκε ανηλεώς από το στρατό. Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους έξι παιδιά και έξι γυναίκες.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο ίντερνετ από μαχητές στη Ντούμα, εμφανίζεται ένας άνδρας να δείχνει το πλημμυρισμένο στα αίματα σώμα ενός νεκρού αγοριού, φωνάζοντας: «Άραγε, το παιδί αυτό έχει όπλα για να απειλήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ;».

Πάνω από 15.800 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 15 μηνών. Εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες ο καθημερινός απολογισμός ξεπερνά τακτικά τους εκατό νεκρούς, επισημαίνει το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο την Τετάρτη οι νεκροί ήσαν περίπου 150 και στις 21 Ιουνίου περίπου 170.

Keywords
Τυχαία Θέματα