ΣΥΡΙΑ: Ο ΚΥΚΛΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ 17 ΝΕΚΡΟΥΣ

13:00 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Κατά τη σημερινή κλιμάκωση των συγκρούσεων στην επαρχία Χαλέπι, ενέδρα των ανταρτών στη βόρεια Συρία προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον 15 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και δύο ανταρτών. 

Την είδηση ανακοίνωσε η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία εδρεύει στη Βρετανία. Η μάχη αποτελεί άλλη μια παραβίαση της υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ εκεχειρίας με σκοπό να σταματήσουν οι συγκρούσεις ανάμεσα στις συριακές δυνάμεις ασφαλείας και τους αντάρτες.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο των

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) κατηγόρησε τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην επαρχία Ιντλίμπ, λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία, την 12η Απριλίου, που διαπραγματεύτηκε ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Άναν.

Σε μια έκθεση η οποία τιτλοφορείται «They Burned My Hear» («Έκαψαν την καρδιά μου») η οργάνωση τεκμηριώνει δεκάδες εξωδικαστικές εκτελέσεις, δολοφονίες αμάχων και καταστροφή ιδιοκτησιών πολιτών που νομικά χαρακτηρίζονται εγκλήματα πολέμου, καθώς και αυθαίρετες συλλήψεις και βασανιστήρια στην Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία.

Η ΜΚΟ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να διασφαλίσει ότι η ομάδα των παρατηρητών η οποία αναπτύσσεται στη Συρία να έχει μια κατάλληλα στελεχωμένη κι εξοπλισμένη ομάδα αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ικανή να πάρει συνεντεύξεις με ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα