ΣΥΡΙΑ: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

13:10 6/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Οργανώσεις της αντιπολίτευσης στη Συρία ανακοίνωσαν τη συγκρότηση «εναλλακτικού» Κοινοβουλίου και κάλεσαν το λαό να μποϊκοτάρει τις βουλευτικές εκλογές, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της παναραβικής εφημερίδας Ασάρκ αλ-Αουσάτ.


Οι Σύροι πρόκειται να ψηφίσουν αύριο για την ανάδειξη του νέου 250μελούς Κοινοβουλίου, το οποίο μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντάς το «παρωδία». «Η πρωτοβουλία αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να ικανοποιηθεί η βούληση του λαού και να καλυφθεί το κενό μετά την επανάσταση και την

κατάρρευση της νομιμότητας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-’Ασαντ», αναφέρει ανακοίνωση της αντιπολίτευσης την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα.

«Οι επαναστάτες εντός της Συρίας ανακοινώνουν τη συγκρότηση ενός προσωρινού Κοινοβουλίου, το οποίο στην πρώτη συνεδρίασή του αποφάσισε να καταργήσει το σημερινό σύνταγμα και να αποκαταστήσει το σύνταγμα του 1950», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές και συλλήψεις στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζουρ της ανατολικής Συρίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πάνω από 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 12 Απριλίου οπότε τέθηκε σε εφαρμόγή η εκεχειρία και πάνω από 11.000 από τότε που εκδηλώθηκε η εξέγερση κατά του καθεστώτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα