ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

Στην Ερέτρια της Εύβοιας συνεδριάζουν σήμερα οι πρυτάνεις, με τα πανεπιστήμια να βρίσκονται στα όρια του λουκέτου, καθώς η χρηματοδότηση δίδεται με το σταγονόμετρο και κινδυνεύουν να μείνουν ακέφαλα.

Το «παρών» στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να δώσει και ο νέος υπουργός Παιδείας. Ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, που γνωρίζει τα προβλήματα των ιδρυμάτων και από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο, καλείται να δώσεις λύσεις άμεσα.

Οι πρυτάνεις αναμένεται να μεταφέρουν τα προβλήματά τους στον υπουργό, πολλά από τα οποία συνδέονται με τη μη εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, δημιούργημα της

Άννας Διαμαντοπούλου.

Ο υπουργός Παιδείας θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη στάση του, κάτι που απέφυγε να κάνει πριν την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Ένα πρώτο στίγμα έδωσε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, που δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Βέβαια ο νόμος έχει αποδειχθεί ανεφάρμοστος, καθώς στα περισσότερα ιδρύματα δεν έχουν γίνει οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών συμβουλίων διοίκησης, και θεωρείται βέβαιο πως θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις ώστε να μην βρεθούν στο αέρα τα πανεπιστήμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα