Συνεχίζεται με… Emma Delta ο διαγωνισμός πώλησης του ΟΠΑΠ

Πάντως το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) ζητά βελτίωση της προσφοράς που κατέθεσε η Εmma Delta, αφού το τίμημα της προσφοράς φέρεται να κυμαίνεται κοντά στο επίπεδο των 600 εκατ. ευρώ ή discount 15% όταν η τρέχουσα αποτίμηση για το 33% διαμορφώνεται περίπου στα 730 εκατ. ευρώ.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει από την Emma

Delta να βελτιώσει την οικονομική της προσφορά. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από αύριο, προκειμένου να κατοχυρωθεί η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

Μπορεί η προσφορά της Emma Delta να μην θέτει όρους – όπως συμβαίνει με τη Third Point – ωστόσο οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας υποστηρίζουν ότι το τίμημα είναι ανάλογο και της χρονικής διάρκειας που κράτησε ο διαγωνισμός αφού σαφώς αρκετούς μήνες πρίν η κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ ήταν σαφώς αυξημένη.

Ο διαγωνισμός μπορεί να προχωρήσει ακόμα και με μία προσφορά, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσλάβει ανεξάρτητο εκτιμητή, ο οποίος διαμορφώνει τη δίκαιη τιμή.

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και υπό αυτές τις προϋποθέσεις, το Ταμείο αναμένεται να καλέσει την Emma Delta, που φαίνεται ότι πλειοδοτεί, προκειμένου να βελτιώσει το οικονομικό τίμημα και να κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός: Η Emma Delta αποτελεί σύμπραξη των επιχειρηματιών Δημήτρη Μελισσανίδη (33%) και του Τσέχου στην καταγωγή Τζίμι Σμεκ (67%). Ο πρώτος είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των πετρελαιοειδών και ο δεύτερος είναι συνιδρυτής και συμμέτοχος του τσεχικού επενδυτικού κεφαλαίου PPF.

Keywords
Τυχαία Θέματα