Συνεχείς διαπραγματεύσεις μέχρι το Eurogroup

Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι είχε ένα διήμερο επαφών με τους ομολόγους του όπου συζήτησε το ζήτημα της εκταμίευσης της δόσης.

«Έχουμε θερμούς υποστηριχτές» είπε  ο πρωθυπουργός και τόνισε πως δεν θέλει να πει περισσότερες λεπτομέρειες από τις επαφές του σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις και με κράτη μέλη που έχουν κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν από τη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα.

«Συζητήσαμε

με όλους την εκταμίευση της δόσης και επειδή πια έχει σταματήσει να ακούγεται το μόνιμο για όλα φταίει η Ελλάδα μπορούμε και προωθούμε λύσεις που είναι πραγματικά συμφέρουσες για τον τόπο.Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι τελευταία στιγμή» επισήμανε ο κ.Σαμαράς.

Όσον αφορά τη Σύνοδο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.του 2014-2020 ανέφερε ότι δεν υπήρξε συμφωνία και πως ελήφθησαν υπόψη και υπήρξε κατανόηση για τις θέσεις όλων των κρατών μελών. Η νέα σύνοδος όπως ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός θα γίνει στις αρχές του 2013.

Σχετικά με τα κονδύλια συνοχή που διεκδικεί η Ελλάδα, είπε πως η αφετηρία ήταν πολύ χαμηλή κοντά στο 4ο% και αυτό γιατί όπως είπε η Ελλάδα αντιμετωπίσθηκε όπως και οι άλλες χώρες με στοιχεία ππου υπήρχαν για τα χρόνια 2007-2009 δηλαδή με οικονομικά δεδομένα πριν από την κρίση.

«Δώσαμε μάχη ώστε να αυξηθεί το ποσό για την Ελλάδα και να υπάρξει ειδική μεταχείριση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα»είπε και πρόσθεσε ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση και όλα δείχνουν ότι μπορεί να βελτιωθεί σημαντική η συμμετοχή της Ελλάδας.

«Ήδη ο Ρομπάι κατέθεσε πρόταση με την οποία θα μπορούμε να πάρουμε 20% παραπάνω από ότι αρχικά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει η μάχη συνεχίζεται». κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα