Συμφέροντα καταγγέλλει και πάλι ο Λυκουρέντζος

12:12 7/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο υπουργός μίλησε για «κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται τις τελευταίες ημέρες και που εξυπηρετούν σκοπούς» προειδοποιώντας πως αν χρειαστεί θα υπάρξουν και πιο συγκεκριμένες απαντήσεις «διότι άλλο είναι να εξυπηρετείς συμφέροντα και να εμφανίζεσαι ότι σε έπιασε ο πόνος για τον πολίτη και άλλο είναι το ενδιαφέρον για την προάσπιση της δημόσιας υγείας».

Κατήγγειλε ειδικότερα ότι καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπος με συμφέροντα ενάντια στις συνενώσεις κλινικών διότι «κάποιοι θεωρούν τις κλινικές προσωπική τους υπόθεση για να εισάγουν ασθενείς με προσωπικά τους

κριτήρια». «Να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που κατέχουν τις κλινικές και συγκρούονται με συναδέλφους τους διότι προσπαθούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους, διότι δεν θέλουν να θιγούν κεκτημένα», είπε ο υπουργός και αναρωτήθηκε «πως εξηγούνται κλινικές με ένα διευθυντή και ένα γιατρό».

«Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Γιατί τα γαλόνια και τα παράσημα όλοι οι διευθυντές; Και οι συντονιστές; Και οι συντονιστές των συντονιστών;», επέμεινε ο υπουργός και πρόσθεσε: «επιχειρώ με νηφαλιότητα και μετριοπάθεια να αντιμετωπίσω το πρόβλημα αλλά δεν θα υπάρξει η παραμικρή επιείκεια απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα».

Keywords
Τυχαία Θέματα