ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΣΥ

11:12 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Η Ευρωπαική Ένωση είναι έτοιμη να αναλάβει ενεργό ρόλο στο Κυπριακό, δήλωσε ο  πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης βρέθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες και μετά από τις επαφές του έκανε τη δήλωση αυτή, χωρίς όμως λεπτομέρειες, με ποιον τρόπο και σε ποιο επίπεδο η ΕΕ θα ήταν διατεθειμένη να εμπλακεί στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.

Όπως

αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απέρριψε την κριτική που ασκείται από το ΑΚΕΛ, ότι με την πρότασή του για διεύρυνση των συνομιλιών με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, διευκολύνει την Άγκυρα και τη βγάζει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Υποστήριξε ότι  η πολιτική που ήθελε το διάλογο ιδιοκτησία της Κύπρου έχει  χρεοκοπήσει και γι’ αυτό θα πρέπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να βρεθεί και η Τουρκία, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της. Τόνισε επίσης ότι επιβάλλεται η ενεργός εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν προώθησε το θέμα όπως θα έπρεπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, είχε δηλώσει νωρίτερα πως η πρόταση του ΔΗΣΥ για διεύρυνση των συνομιλιών αποτελεί παραλλαγή της πρότασης τους Τουρκίας για πενταμερή.

Keywords
Τυχαία Θέματα