«ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΕΞΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

19:45 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Παραδέχθηκε η ISAF, η στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν την ευθύνη της για το θάνατο μιας οικογένειας Αφγανών στο νότιο τμήμα της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι από το θάνατο των αμάχων και λυπούμαστε ιδιαίτερα για το ότι οι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των ενεργειών της ISAF» αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι θα ζητηθεί και επισήμως συγνώμη στις προσεχείς ημέρες.

Χθες το βράδυ ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι απείλησε ότι θα αναστείλει τη συμφωνία στρατηγικής

συνεργασίας που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εάν οι απώλειες αμάχων συνεχιστούν.

«Αν οι ζωές των Αφγανών δεν προστατεύονται καλύτερα, η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας θα χάσει την ουσία της», προειδοποίησε ο  Καρζάι.

Το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η οικογένεια σκοτώθηκε από λάθος σε μια αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή που ακολούθησε μια επίθεση σε σημεία ελέγχου της ISAF από τους αντάρτες.

«Δυστυχώς, έξι μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων δύο αγοριών, τριών κοριτσιών και μιας γυναίκας σκοτώθηκαν στο περιστατικό αυτό» αναφέρεται στο κείμενο και επισημαίνεται ότι η ISAF έχει ζητήσει συγγνώμη και έχει υποσχεθεί να βοηθήσει τα υπόλοιπα μέλη αυτής της οικογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα