ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

09:25 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Τα σχέδιά του για τη στήριξη του κοινού νομίσματος αναμένεται να παρουσιάσει ο Μάριο Ντράγκι στη σημερινή, κρίσιμη, συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θα βρει απέναντί του τη Γερμανία. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Suddeutsche Zeitung, ο κεντρικός τραπεζίτης θα προτείνει συντονισμένη δράση της ΕΚΤ και του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM), με τη μεν πρώτη να συνεχίσει τις

αγορές κρατικών ομολόγων από τις δευτερογενείς αγορές και τον δεύτερο να προχωρά σε περιορισμένης κλίμακας αγορές ομολόγων, απευθείας από τα προβληματικά κράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, στην ΕΚΤ διαμορφώνεται μια πλειοψηφία που συναινεί στα σχέδια για επανέναρξη αγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Ωστόσο, η γερμανική Bundesbank, αλλά και η καγκελαρία, αναμένεται να αντιδράσουν στα προτεινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένεται να ληφθεί τελική απόφαση πριν τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον ESM.

Πριν από λίγες ημέρες, η δέσμευση του Ντράγκι. ότι θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να σταματήσει την κατηφόρα της ευρωζώνης και αυτό «θα είναι αρκετό», προσέφερε μια ανάσα στις χειμαζόμενες οικονομίες της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα