Μετωπική σύγκρουση Καρχιμάκη με καρτέλ

«Οι τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών είναι αδικαιολόγητα υψηλές», λέει, κάνοντας λόγο για νέα αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών. Αποδίδει δε την αναιτιολόγητη αύξηση των τιμών στην έλλειψη πραγματικού ανταγωνισμού, τη λειτουργία άτυπων καρτέλ και την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ στο στόχαστρό του βάζει συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις που «λυμαίνονται την αγορά και αποκομίζουν υπερκέρδη, ακολουθώντας εναρμονισμένες πολιτικές τιμών», όπως καταγγέλλει.

Σύμφωνα δε, με εκτιμήσει που παραθέτει, η ετήσια επιβάρυνση

των καταναλωτών από την ‘ανεξέλεγκτη δράση των καρτέλ’ που συγκροτούνται κατά τον ίδιο κυρίως από εταιρίες σούπερ μάρκετ και μεγάλους εισαγωγείς και χονδρεμπόρους, φτάνει τα 1,2 δις ευρώ. Σχολιάζοντας ότι πρόκειται για ποσό μεγαλύτερο από τους συνολικούς φόρους που πληρώνουν τέσσερα εκατομμύρια οικογένειες, καταγγέλλει ακόμα την «ανυπαρξία και ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών». Και ενώ αυτή την χαρακτηρίζει «ορατή και αποδεδειγμένη», αναρωτιέται κατά πόσον είναι και συνειδητή…

Καταλήγει δε, προτείνοντας τον διεμβολισμό του συστήματος με σύγκρουση, γιατί διαφορετικά, «με χάδια, θεωρίες και αμήχανες ή ύποπτες ανοχές» θα συνεχίσει το …θεάρεστο έργο του, όπως λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα