Συμπλοκή αγροτών – ΜΑΤ στην Θεσσαλία

Λίγα λεπτά αφότου οι αγρότες κατέλαβαν το οδόστρωμα, δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και γκλόπ ενώ ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα, με τους αγρότες να εκτοξεύουν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αγρότες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας, ενώ ένα περιπολικό της αστυνομίας υπέστη φθορές.

«Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι θα μας φοβερίσει με αυτές τις επιθέσεις είναι γελασμένη», σχολίασε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας. Το ΚΚΕ

σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι: «Ο αυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης δεν προκαλεί την οργή μόνο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς αλλά όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να απαντήσουν δυναμώνοντας τον αγώνα τους και την λαϊκή συμμαχία κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που τους εξοντώνει» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στα Κερδύλλια Σερρών οι αγρότες από όλες οι κινητοποιήσεις που συντονίζει η Πανελλήνια Διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για άρνηση της κυβέρνησης να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό και μοίραζαν στους διερχόμενους οδηγούς αγροτικά προϊόντα.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου στον κόμβο του Γιόφυρου και από εκεί θα αναχωρήσουν για την εθνική οδό όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου και θα διανέμουν δωρεάν κηπευτικά στους διερχόμενους οδηγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα