«Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο Αντώνης Σαμαράς αφού διαβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα μειωθεί, ξεκαθάρισε πως διαπραγματευτικό χαρτί του είναι η τήρηση των δεσμεύσεων και επισημαίνει πως «εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις μπορεί να ζητήσει αλλαγές σε όσα δεν λειτουργούν ή φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και αναφέρεται στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην Εφορία και τις τράπεζες».

Τόνισε όμως ότι «αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε

δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας». Σε αυτό το πνεύμα ξεκαθάρισε ότι «πρόγραμμα αυτό μπορεί να βγει και να πιάσει τους στόχους του» και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Επανέλαβε πάντως ότι θα διακοπεί η δημόσια σπατάλη, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Παράλληλα, δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Όσον αφορά τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα, ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά» και δε ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθούν παροχές στους αγρότες.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος κι ας είναι νέος. Βιάστηκε να… γεράσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα