Στροφή Τσίπρα με άνοιγμα στο μεσαίο χώρο

Οι διαφωνίες για την πολιτική συμμαχιών πρωταγωνίστησαν στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά, πλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας επιβληθεί με άνεση στο εσωκομματικό πεδίο, ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει την πολιτική του.

Μπορεί οι εντυπώσεις να βρίσκονται ακόμη στο διχασμό και τις διαφορετικές απόψεις που επικράτησαν το περασμένο διήμερο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κατά πληροφορίες του matrix24.gr ο Αλέξης Τσίπρας

ήδη σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του –και αυτό αφορά όχι μόνο την αντιπολιτευτική τακτική του, αλλά και τα «ανοίγματά» του σε πολιτικούς άλλων πολιτικών χώρων.

Αυστηρό μήνυμα

Εξάλλου, αυτή τη φορά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδαν «έναν άλλο Τσίπρα», όπως τονίζει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και συνήθως ο πρόεδρος του κόμματος δεν σήκωνε το γάντι ούτε χρησιμοποιούσε βαριές εκφράσεις, χθες και προχθές ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο ίδιος θα προχωρήσει στον σχεδιασμό του. Μάλιστα, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλους ότι δε θα ανεχθεί βολές και υπονοούμενα που υπονομεύουν τον ίδιο και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και σε μία αποστροφή του λόγου του, φανερά εκνευρισμένος, είπε προς τα μέλη της Κ.Ε. πως πρέπει «να τελειώνει η πλάκα». «Να μιλήσουν καθαρά όσοι έχουν κάτι να πουν», συνέχισε, προειδοποιώντας με οξύτητα ότι «δε θα ανεχθεί να λένε διάφοροι ότι το σχέδιο είναι να πάμε σε νέες Βάρκιζες».

Μήλον της έριδος η Κεντροαριστερά

Αυτή η αποστροφή του λόγου του, περί νέας Βάρκιζας, ήταν μία απάντηση σε ομιλίες συντρόφων του, αλλά και εσωκομματικά «κουτσομπολιά» με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορείται πως επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς και να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε μεν ότι το κόμμα παραμένει «το σπίτι της Αριστεράς», ωστόσο δεν έκρυψε την πρόθεσή του να έχει λόγο και ρόλο στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, αφού όπως είπε, δεν πρέπει να αφεθεί «να ανασυγκροτηθεί».

Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ότι «η αριθμητική είναι σημαντικό θέμα», υπονοώντας πως αν πρέπει να «ανοιχτεί» σε μη αριστερούς βουλευτές προκειμένου να μην καταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς να βρει τις 180 ψήφους για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, θα το κάνει. «Αν η κυβέρνηση μείνει ως το 2016, θα έχει διαλύσει τα πάντα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας με έμφαση πως η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας «δεν είναι τεχνικό θέμα, αλλά πρωτίστως πολιτικό». Μάλιστα, έθεσε ως υπ’ αριθμόν 1 στόχο του κόμματός του την αποτροπή της εκλογής του Καρόλου Παπούλια από την παρούσα Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα