Στους 48 έφτασαν οι νεκροί όμηροι στο Ιν Αμένας της Αλγερίας

Η τετραήμερη πολιορκία στη μονάδα φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας φαίνεται ότι στοίχισε τη ζωή σε περίπου 80 ανθρώπους σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό. Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημος απολογισμός των θυμάτων, αλλά πιστεύεται πως τουλάχιστον 48 όμηροι και 32 ισλαμιστές απαγωγείς έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της τετραήμερης επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες Κυριακή, στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν 25 πτώματα, αλλά δεν είναι σαφές αν ανήκουν στους απαγωγείς ή σε ομήρους. Οι έρευνες στο εργοστάσιο Ιν Αμένας, 1.300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά

του Αλγερίου συνεχίζονται και σήμερα. Από τους ομήρους είκοσι αγνοούνται.

Έξι Φιλιππινέζοι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται μετά την επιχείρηση του αλγερινού στρατού εναντίον ισλαμιστών που κρατούσαν εκατοντάδες ομήρους σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία, ενώ 16 Φιλιππινέζοι που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις είναι «σώοι και αβλαβείς», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μανίλας.

Σύμφωνα με το Reuters, εννέα Ιάπωνες είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Η ιαπωνική κυβέρνηση και η ιαπωνική εταιρεία JGC, δεκάδες υπάλληλοι της οποίας εργάζονταν στο εργοστάσιο, έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει ότι δέκα Ιάπωνες εργαζόμενοι εκεί αγνοούνται.

Οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη της οργάνωσης Υπογράφοντες με Αίμα, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο από τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα