Οι νέοι και όχι οι «αρχαίοι» θα προάγονται στο Δημόσιο

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του δημοσίου τομέα, παρουσιάζει τις προθέσεις της κυβέρνησης για αλλαγές στο θεσμό της επετηρίδας και της αρχαιότητας.

«Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασίας βελτίωση» δηλώνει

ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση,αλλά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων θα τεθεί στις επόμενες επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα.

Αναφορικά με τις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αφελληνισμού τους. Όπως σημειώνει συγκεκριμένα για την Εθνική και τη Εurobank, οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση.

«Πρωταρχικό ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή» τονίζει ο Γιάννης Στουρνάρας, διευκρινίζοντας ότι στην ουσία γίνεται διαχωρισμός μεταξύ φορολογικής πολιτικής, που ασκείται από το υπουργείο Οικονομικών και εφαρμογής της πολιτικής που ασκείται από τον νέο γενικό γραμματέα Εσόδων ο οποίος, όπως αναφέρει, «χαίρει πλέον ουσιαστικής ανεξαρτησίας στην άσκηση των καθηκόντων του».

Keywords
Τυχαία Θέματα