«Στη δικτατορία τα πράγματα ήταν καλύτερα από σήμερα»

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τα οποία δείχνουν ότι σχεδόν ένας στους τρεις, (30%) θεωρεί ότι τα πράγματα επί χούντας ήταν καλύτερα απ’ ότι σήμερα. Το 63% των ερωτηθέντων δεν συμφωνεί με αυτή την άποψη ενώ το υπόλοιπο 7% δεν γνωρίζει τι να απαντήσει.

Και η έρευνα συνεχίζει βγάζοντας πως η πλειοψηφία (59%) θεωρεί πως σε θέματα ασφαλείας η κατάσταση επί Χούντας ήταν καλύτερη, το 46% θεωρεί ότι είχε καλύτερη διαβίωση και το 24% πιστεύει πως η χώρα είχε καλύτερη διεθνή εικόνα.

Οριακή η διαφορά Ν.Δ.-

ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδια δημοσκόπηση όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, έναντι του 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 7,4%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, το ΠΑΣΟΚ (5,5%), η Δημοκρατική Αριστερά (3,9%) και τέλος το ΚΚΕ (3,8%). Ωστόσο ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή είναι αναποφάσιστοι. Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Metron Analysis, σε αυτές τις δύο κατηγορίες ανήκει το το 21,1% των ερωτώμενων.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται, από το 30% των ψηφοφόρων, ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του 14% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Και πάλι μεγάλος νικητής είναι… ο «κανένας», καθώς το 38% εκτιμά πως ουδείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.

Ακόμη, το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Επιπλέον η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων στο βαρόμετρο (94%) υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για να απαιτήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα