Στοίχημα και για το Χ.Α. η ψηφοφορία

Ημέρα μεγάλων «στοιχημάτων» θα είναι η σημερινή για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να παίρνουν θέση ενόψει της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο. Αν και όλα δείχνουν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα επιτευχθεί τα βλέμματα όλων στρέφονται στην …καταμέτρηση. Αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί οριακά και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγράψουν μεγάλες

διαρροές δημιουργώντας ανησυχία για την ικανότητα επιβίωσης της κυβέρνησης τότε η αγορά πιθανότατα θα δεχθεί πιέσεις και η αβεβαιότητα θα πιέσει τις τιμές χαμηλότερα.

Αντίθετα αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί με άνεση και επιβεβαιωθεί η συνοχή της κυβέρνησης τότε η αγορά είναι βέβαιο ότι θα κινηθεί και πάλι προς τα υψηλά των προηγούμενων εβδομάδων με το Γενικό Δείκτη να επαναπροσεγγίζει το επίπεδο των 900 μονάδων. Μάλιστα να υπάρξει κάποια ευχάριστη έκπληξη, όπως το να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο 2-3 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, τότε η αγορά θα αποκτήσει νέα ορμή και θα κινηθεί προς νέα υψηλά επίπεδα με στόχο να ξεπεράσει τις 1.000 μονάδες.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η σημερινή ψηφοφορία είναι αυτή που θα δώσει κατεύθυνση στην αγορά ενώ το επόμενο σημαντικό στοιχείο είναι οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης οι οποίοι αναμένεται να παρουσιαστούν από την κυβέρνηση την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Η αισιοδοξία πάντως διατηρήθηκε και κατά την χθεσινή συνεδρίαση παρά τις ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο λόγω των ανησυχιών για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε με κέρδη 0,40% ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα κέρδη είχαν φτάσει το 1,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα