ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΛΟΥΝ Ο ΙΣΑ ΤΟΥΣ ΣΑΛΜΑ ΚΑΙ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Σε διάλογο καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και το Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα χρηματοδότησης του οργανισμού, αλλά και να διευθετηθεί το ζήτημα αποπληρωμής των γιατρών.


«Φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται στο αν θα πληρωθούν κάποιες ιατρικές επισκέψεις ενός ή δύο μηνών σε κάποιο σημείο της χώρας, αλλά αν η χρηματοροή του ΕΟΠΥΥ

μπορεί να στηρίξει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, τη Φαρμακευτική Δαπάνη και τη Νοσοκομειακή και Ιδιωτική Υγεία», αναφέρει σε επιστολή του ο ΙΣΑ, που απευθύνεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά και το Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη.

Επίσης, ο ΙΣΑ υπενθυμίζει ότι η «πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται, μέρα με την ημέρα, δυσκολότερη για τους ασφαλισμένους», ενώ κατηγορεί την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για ανυποληψία, καθότι έχει επιλέξει την πολιτική των «πολυέξοδων ραδιοτηλεοπτικών σποτ των τηλεφωνικών ραντεβού, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο τους ασφαλισμένους σε οικονομικό αδιέξοδο διότι υποχρεώνονται να πληρώσουν και την κλήση».

Ο Σύλλογος έχει διατυπώσει την άποψη ότι ο πολίτης με 10.000-15.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα δε μπορεί να πληρώνει 25%συμμετοχή στο φάρμακο και 15%συμμετοχή στις εξετάσεις του, σε αντίθεση με κάποιον που το εισόδημά του είναι 50.000 ή 100.000 ευρώ. Έτσι, καλεί την πολιτική ηγεσία στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε «κοινού και να θεσμοθετηθούν άμεσα, προτάσεις όπως είναι το προτεινόμενο Πρόγραμμα Σωτηρίας της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης – ΕΟΠΥΥ».

Σε επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί

Από αύριο ξεκινούν επίσχεση εργασίας οι 22.000 γιατροί σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο αναφέρει ότι «εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων». Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα