ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην ΔΗΜ. ΑΡ. με την ξεκάθαρη διαφοροποίηση του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη, που εκφράζει ενστάσεις και για τα ισοδύναμα μέτρα.

 Σε άρθρο του με τίτλο «Να γιατί δεν ψηφίζω τα μέτρα, αν έρθουν αυτά και με τον τρόπο που ακούγεται», ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που αρνήθηκε να ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο και προσχώρησε στις τάξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράζει την ξεκάθαρη εναντίωση του στην πρόταση από

την πλευρά της Ν.Δ. να ψηφισθούν τα μέτρα ως απλώς ένα άρθρο του προτεινόμενου νομοσχεδίου. Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία της ΔΗΜ. ΑΡ. για την ρητορική της περί ισοδύναμων μέτρων.

Στο άρθρο του, κάνει μια καταγραφή, τόσο των μέτρων, όσο και των επιπτώσεων αυτών στην τσέπη του κάθε πολίτη. Επίσης, αναφέρεται συνολικά στις απώλειες που υπέστη ο ελληνικός λαός και από τα δύο μνημόνια.

«Ήρθε η ώρα να πούμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, ήρθε η ώρα να μάθει τι έως τώρα έχει φύγει από την τσέπη του και τι έως τώρα έχουν ψηφίσει τα ενοχικά κόμματα», ξεκινά την επιστολή του ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Απαριθμεί όλες τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, που έχουν επέλθει από το 2010 έως σήμερα. Τονίζει δε ότι «τα ισοδύναμα μέτρα και η ρήτρα χρειάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις, που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν ακούγονται ξεκάθαρα» και προειδοποιεί ότι «Αν περάσουν τα μέτρα με τον προϋπολογισμό, καταλαβαίνει κανείς ότι ουσιαστικά αυτοκαταργούνται οι λύσεις για ισοδύναμα μέτρα». Συμπληρώνει πως «Αν κατέβουν σε ένα άρθρο, να γνωρίζουν ότι συνταγματικά με ένα άρθρο ψηφίζεται μόνο ο προϋπολογισμός του κράτους και η ψήφιση τους με αυτό τον τρόπο πέρα του ότι πάλι ακυρώνει τα ισοδύναμα», για να καταλήξει ότι αυτή η στρατηγική «προπάντων λυγίζει, ταπεινώνει, εκβιάζει το βουλευτή, που είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο πολιτικό σύστημα του σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα