ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Χωρίς εφημερίες μένουν για πολλές ημέρες αρκετά τμήματα του Νοσοκομείου της Σπάρτης, λόγω της έλλειψης προσωπικού, δημιουργώντας προβληματισμούς για την ασφαλή αντιμετώπιση των περιστατικών.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Αμφιβολίες για τον τρόπο και την ποιότητα στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης γεννά η σημαντική μείωση του αριθμού των εφημεριών σε πολλά τμήματα και κλινικές.

Όπως καταγγέλλουν οι Γιατροί της Λακωνίας, η μεγάλη μείωση του κονδυλίου των εφημεριών και η υποστελέχωσή του, «σε συνδυασμό με την αυθαίρετη τροποποίηση από το

Διοικητή του νοσοκομείου του προγράμματος εφημέρευσης», έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο την κάλυψη των εφημεριών στα ιατρικά τμήματα.

Το ανησυχητικό είναι πως στις περισσότερες κλινικές και τμήματα μεσολαβούν πολλές ημέρες μεταξύ εφημεριών, ειδικά τον Αύγουστο, όταν αυξάνεται η τουριστική κίνηση είναι και οι περισσότεροι ιδιώτες γιατροί απουσιάζουν με άδεια.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το δερματολογικό τμήμα όπου περνούν ακόμη και 27 ημέρες χωρίς εφημερεύοντα δερματολόγο, 26 ημέρες χωρίς εφημερεύοντα γιατρό μένει το κυτταρολογικό, 25 το γαστρεντερολογικό, ενώ σχεδόν ένα μήνα (29 ημέρες) μένει χωρίς εφημερεύοντα γιατρό το ψυχιατρικό τμήμα. Στο καρδιολογικό, παιδιατρικό και οδοντιατρικό τμήμα περνούν ακόμη και 17 ημέρες χωρίς εφημερεύοντα γιατρό, 16 ημέρες στο πνευμονολογικό, 14 στο οφθαλμολογικό, κοκ.

«Η εφημέρευση ειδικευομένων γιατρών χωρίς την αντίστοιχη εφημέρευση ειδικευμένου πέρα από τα νομικά προβλήματα, δημιουργεί κινδύνους για την ορθή αντιμετώπιση των περιστατικών», ξεκαθαρίζουν οι γιατροί, που κατηγορούν το Διοικητή του Νοσοκομείου για «άγνοια για το ιατρικό έργο πολλών ειδικοτήτων».

Επιπλέον , οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν μείνει απλήρωτοι τις εφημερίες 5 μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα