Στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων η Αυστραλία

Αγνοείται ένας 27χρονος όταν προσπάθησε να διασχίσει ποτάμι βόρεια του Μπρισμπέιν στην πολιτεία Κουίσλαντ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Ρόν Ντάιν.

Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης κατέφυγαν στις στέγες των σπιτιών τους περιμένοντας βοήθεια. «Αυτήν την στιγμή ανησυχούμε πολύ», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, οι πλημμύρες έπληξαν τις πόλεις Μπούνταμπεργκ και Γκλάντστοουν, στις οποίος μόλις είχε ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση αρκετών κτιρίων που είχαν καταστραφεί από τις πλημμύρες του 2011. Ενώ στην περιοχή του Γκλαντστόουν περίπου 900 άνθρωποι εγκατέλειψαν

τα σπίτια τους.

Σε κατάσταση καταστροφής βρίσκεται όλη την πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπου ο κυκλώνας Όσβαλντ έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στις παραλιακές περιοχές. Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από τους ισχυρούς ανέμους.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας Κάμπελ Νιούμαν είπε ότι ο στρατός είναι σε επιφυλακή και θα κληθεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης που αναμένεται να επιδεινωθεί.

Ο κυκλώνας Όσβαλντ έχει επηρεάσει και τεράστιες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει. Χάος επικρατεί και στην Καμπέρα, όπου ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν τις κολώνες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα