Στο εδώλιο και πάλι ο Άκης

07:34 7/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Ένοχος, κατά πλειοψηφία, χωρίς κανένα ελαφρυντικό ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Συνολικά 8 χρόνια κάθειρξη, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα ,χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια ήταν η τιμωρία που επιφύλαξε το δικαστήριο για τον πρώην Υπουργό , ο οποίος δεν έκρυψε την έκπληξή του στο άκουσμα της καταδίκης του.

Το δικαστήριο μάλιστα είχε διατάξει τη δέσμευση του νεοκλασικού ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που – κατά την κατηγορία – είχε… ξεχάσει να δηλώσει στη δήλωση πόθεν έσχες ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το

επίδικο ακίνητο, όπως είναι γνωστό, είχε αγοράσει με δάνειο η επίσης καταδικασμένη σύζυγός του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος Βίκυ Σταμάτη , τον Απρίλιο του 2010 έναντι τιμήματος 1.100.000 ευρώ.

Αν μάλιστα , η απόφαση επικυρωθεί και από το πενταμελές Εφετείο , τότε το «αμαρτωλό» , κατά τις αρχές, σπίτι ,από το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και της κύριας υπόθεσης για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος , θα περάσει στο δημόσιο.

«Το σπίτι χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους . Δεν είχα πρόθεση να κρύψω τίποτα . Η αγορά του ακινήτου ήταν δηλωμένη στη φορολογική δήλωση . Ήθελαν να με εμπλέξουν με την Δικαιοσύνη, γιατί δεν τους έβγαιναν οι άλλες υποθέσεις που είχαν στα χέρια τους. Ακολούθησε καμπάνια επίθεσης εναντίον μου .Και με αφορμή αυτό στήθηκε ένα στόρι, με επιπτώσεις ακόμα και σήμερα. Υπήρχε γραμμή άνωθεν….», είχε υποστηρίξει απολογούμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος επικαλέστηκε ότι από άγνοια νόμου δεν το συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες για την οποία τελικά κρίθηκε ένοχος.

Ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός όμως, περί πραγματικής πλάνης δεν έπεισε τότε τον εισαγγελέα της έδρας Επαμεινώνδα Βρακατσέλη, ο οποίος εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς ελαφρυντικά . Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε ότι ο νόμος, παρά τα περί αντιθέτου προβαλλόμενα από τον πρώην Υπουργό ήταν σαφής, ενώ δεν διέλαθε της προσοχής του ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως μέλος του κοινοβουλίου τότε συμμετείχε και ο ίδιος στη θέσπιση των συγκεκριμένων διατάξεων .

Υπό αυτά τα δεδομένα ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα ξανακαθίσει σήμερα στο εδώλιο επιχειρώντας να πείσει τους δικαστές για την αθωότητά του, καθώς και μετά την καταδίκη του ο ίδιος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η υπόθεση που τον κρατά στη φυλακή είναι πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα