Στο «αέρα» το αφορολόγητο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Η συνάντηση της διακομματικής επιτροπής που ολοκληρώθηκε στις 20:00 δεν έβγαλε αποτέλεσμα και όλα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

Δηλαδή εάν η εισήγηση των υπηρεσιών προβλέπει την ένταξη στο νέο ενιαίο φόρο όλων των αγροτεμαχίων ακόμη αυτών που κατέχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, το αφορολόγητο όριο για τις κατοικίες και τα διαμερίσματα πιθανόν να ανέλθει στα 100.000 ευρώ. Εφόσον εξαιρεθούν οι περίπου 300.000 αγρότες μικραίνει η βάση φορολόγησης με αποτέλεσμα τα έσοδα να είναι λιγότερα , κάτι που θα

οδηγήσει τη διακομματική επιτροπή στο να αποφασίσει αφορολόγητο όριο για διαμερίσματα και κατοικίες γενικότερα στο ύψος των 50.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση τα έσοδα που θα πρέπει να εισπραχθούν το 2014 από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να ανέλθουν στα δύο δισ. ευρώ συν τις όποιες «ουρές» από το ειδικό τέλος που θα καταβληθεί το τρέχον έτος.

Νέα σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τρίτη όπου οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν καταθέσει και τις προτάσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα