ΣΤΟ -3% Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 2012

Σημαντική μείωση στην κατανάλωση της γειτονικής χώρας, βλέπει ο εμπορικός σύλλογος Confcommercio της Ιταλίας.

Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, οι μόνοι τομείς που δεν παρουσιάζουν κάμψη είναι της κινητής τηλεφωνίας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των φθηνών πολυκαταστημάτων τροφίμων.

Ενδεικτικό της καθοδικής πορείας της αγοράς είναι το γεγονός ότι από το τρίτο τρίμηνο του 2007, μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2012, η συνολική πτώση της κατανάλωσης, αγγίζει το 6,5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συλλόγου.

Όπως εκτιμούν οι ενώσεις καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori,

η πορεία αυτή είναι μια «πραγματική καταστροφή για την οικονομία αφού συνεπάγεται μείωση των δαπανών συνολικά κατά 35,5 δισεκατομμυρίων ευρώ». Τόνισαν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι :«Κάθε οικογένεια θα περικόψει 1.480 ευρώ από τις δαπάνες της».

Την ίδια ώρα όπως ανακοίνωσε η Cia (Ιταλική Αγροτική Ομοσπονδία) δυο στις τρεις ιταλικές οικογένειες, μειώνουν τις αγορές τροφίμων, για να καταφέρουν να φτάσουν στο τέλος του μήνα, ενώ το 53% των ιταλών συγκρίνει όλο και περισσότερες τιμές για να βρει τις πιο συμφέρουσες προσφορές, το 32% έχει εγκαταλείψει τις μεγάλες μάρκες τροφίμων και το 24% προσπαθεί να καταναλώνει όλα τα φαγητά και να μην πετάει τίποτα.

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα