Στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας ζήτησε ο Δ.Κουτσούμπας

Όπως είπε, επιδίωξη του ΚΚΕ είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας στη βάση των αιτιών της σημερινής κατάστασης αλλά και του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα για να μην ενσωματωθεί. «Δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με το πρόγραμμα του ΚΚΕ», διευκρίνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «η ιδεολογική τρομοκρατία

της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κατεστημένου, περί εθνικών στόχων και θυσιών – που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που είναι να πάρουμε μια δόση – με το πρόσχημα η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία σήμερα συνεχίζεται, στη λογική της επανεκκίνησης της οικονομίας».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, τόνισε ότι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν και οι δύο για καπιταλιστική ανάπτυξη ενώ κονταροχτυπιούνται για τα μάτια και τα κέρδη των μονοπωλίων.

«Όταν η ΝΔ αναφέρεται σε εθνικούς στόχους μιλάει για τους στόχους των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων που επιδιώκουν να βγουν από την κρίση σε όφελος των κερδών τους. Επιδιώκουν να φαγωθούν μεταξύ τους όσοι έχουν δουλειά με τους άνεργους, οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι ο «ρεαλισμός του είναι ο ρεαλισμός του ΣΕΒ, της υγιούς δήθεν επιχειρηματικότητας, που εφαρμόζοντας όλους τους αντεργατικούς νόμους πριν και μετά το μνημόνιο, θα ανακάμψει με όρους φυσικά ανταγωνιστικότητας και υψηλής κερδοφορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα