ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ 6,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Λίστα με μέτρα ύψους 6,5 δισ. ευρώ αποστέλλει σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου στέλνει στου πιστωτές μας τη λίστα με τα μέτρα για τα οποία η τρόικα είχε ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις. Επιπλέον θα αποσταλεί λίστα με μέτρα ύψους ενός δισ. ευρώ προκειμένου αυτά να αξιολογηθούν από την τρόικα.

Σε αυτά περιλαμβάνεται και το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Εν τω μεταξύ χθες ο πρωθυπουργός, Αντ Σαμαράς, ζήτησε από τους υπουργούς του, να καταθέσουν προτάσεις για τη μείωση των μη μισθολογικών δαπανών κατά 25%. Δηλαδή θα πρέπει να καταθέσουν προτάσεις μείωσης των λειτουργικών δαπανών των υπουργείων τους και των φορέων που εποπτεύουν. Στόχος είναι η εξοικονόμησης περίπου 3,5-4 δισ. ευρώ από τις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες σήμερα ανέρχονται στα 14 δισ. ευρώ.

Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας ανέφεραν ότι όλα τα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι και εξετάζονται. Μάλιστα από το υπουργείο Εργασίας αναφέρουν ότι θα καταθέσουν διάφορα σενάρια έτσι ώστε οι πολιτικοί αρχηγοί να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις. Στα μέτρα αυτά βρίσκονται και οι μειώσεις των συντάξεων, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο και η εργασιακή εφεδρεία.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα