ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

09:20 1/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Με ονομαστικές σκληρές αναφορές για τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει επαναπατρισμό των γαλάζιων ψηφοφόρων, προκειμένου η Ν.Δ. να βρεθεί σε καλύτερη αφετηρία στις 7 Μαΐου.

Σφοδρή

επίθεση στη Χρυσή Αυγή αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου εξαπολύει, με κάθε ευκαιρία, ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρώντας να περιορίσει την εκλογική δυναμική των δύο σχηματισμών και, κατά συνέπεια, τις μεγάλες διαρροές που – οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν πως – η Ν.Δ. έχει προς τα δεξιά της.

«Βλέπω κομματικά σχήματα που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι δεν έχουν παρελθόν, δεν έχουν ιδεολογία» είπε χθες ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος προς νέους επαγγελματίες, για να συνεχίσει «μόνον αυγή δεν είναι, είναι η ιδεολογική προέκταση του ναζισμού, χαιρετούν ναζιστικά και οι ναζί ήταν εκείνοι που επέλεβαν την κατοχή στους έλληνες και τη χειρότερη πείνα».

Ως προς τον κ. Καμμένο, ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στην προσπάθεια ταύτισής του με τον Αλέξη Τσίπρα, με προφανή στόχο να κλονίσει τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους που σκέπτονται να ψηφίσουν Ανεξάρτητους Έλληνες. «Από τη μία πλευρά λέμε ότι είμαστε δεξιοί και από την άλλη έχουμε αρραβωνιάσματα με τον κ. Τσίπρα… μόνος τους στόχος είναι να ροκανίσουν την αυτοδυναμία της Ν.Δ» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Πέραν των επιθέσεων προς τα δεξιά του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιμείνει τα λίγα 24ώρα που απομένουν μέχρι τις κάλπες στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και ισχυρής κυβέρνησης στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να εκμεταλλευθεί στο μέγιστο βαθμό τις ζυμώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ύφεσης που πλήττει το νότο και, συνακόλουθα, τις οικονομίες του βορρά. Ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να εξαντλήσει όποιο περιθώριο έχει -αν και πολλοί εκ των συνεργατών του εμφανίζονται συγκρατημένοι- προκειμένου να εξασφαλίσει ένα εκλογικό ποσοστό που θα του επιτρέπει να είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος την επόμενη ημέρα, θα αποτρέπει το ενδεχόμενο εσωτερικών ζυμώσεων και σεναρίων (όπως πιθανολογείται σε περίπτωση που τα ποσοστά της Ν.Δ είναι σημαντικά χαμηλότερα από το 33% του Κ. Καραμανλή το 2009 και, κυρίως, θα δίνει επιλογές «επόμενης ημέρας» στον πρόεδρο της Ν.Δ. είτε ως προς την επιλογή κυβερνητικού εταίρου είτε ακόμη και ως προς την πρόκληση μίας νέας εκλογικής αναμέτρησης στα μέσα Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα