Στην Κεφαλονιά αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού

Έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, οι «ερυθρόλευκοι» θα ενισχύσουν με το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ την ανασυγκρότηση των σχολικών μονάδων που χτυπήθηκαν από το σεισμός στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι.

Την αποστολή των Πειραιωτών, αποτελούμενη από τους Κριστιάν Καρεμπέ, Γρηγόρη Γεωργάτο, Μιγκέλ Τόρες, Κώστα Καραπαπά, Βασίλη Τοκάκη, Κατερίνα Μυλωνά και Βαγγέλη Μεσσάρη υποδέχτηκαν στο νησί του Ιονίου φίλαθλοι των

«ερυθρόλευκων», ενώ ο Δήμαρχος της Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, δέχθηκε την αντιπροσωπεία στο Δημαρχείο, πριν αυτή μεταβεί στο Ληξούρι, το οποίο έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές.

«Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω ως Δήμαρχος της Κεφαλονιάς, που είχα την τιμή σήμερα να σας υποδεχτώ και να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τη γενναιοδωρία του και για τη μεγάλη αυτή χειρονομία προς την Κεφαλονιά. Οι Κεφαλονίτες ευγνωμονούν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη χειρονομία του να προσφέρει 500.000 ευρώ, ώστε να φτιαχτούν τα σχολεία που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη» δήλωσε ο Παρίσης και συνέχισε:

«Εύχομαι αυτή τη χειρονομία να την μιμηθούν και άλλοι, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τα σχολεία της Κεφαλονιάς που έχουν τεράστια προβλήματα. Ο Ολυμπιακός συμβάλει στην επούλωση κάποιων εκ των πληγών του νησιού μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς. Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Κεφαλονιτών για την κίνησή σας αυτή, να είστε όλοι καλά».

Οι Καρεμπέ, Γεωργάτος και Τόρες μοίρασαν δώρα στα παιδιά του 1ου και του 2ου Δημοτικού σχολείου στο Ληξούρι που πλέον στεγάζονται σε ένα κτίριο, αφού τα τα άλλα κρίθηκαν ακατάλληλα. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ζωγραφιές, με τις οποίες ευχαρίστησαν τον Ολυμπιακό.

«Ήρθαμε εδώ εκ μέρους του κ. Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ, κοντά στον κόσμο και μπορούμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τι έχει συμβεί» τόνισε ο Καρεμπέ και πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που μέσω του ποδοσφαίρου στηρίζουμε το νησί της Κεφαλονιάς, καθώς, μπορεί να προερχόμαστε από τον χώρο του αθλητισμού, αλλά αναγνωρίζουμε τη σημασία του σχολείου και η μόρφωση είναι κι αυτή μία από τις αξίες του αθλητισμού. Συχνά, άλλωστε, μιλάμε για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ως ένα εργαλείο μόρφωσης κι ένταξης στην κοινωνία. Είναι σαφές ότι ο κ. Μαρινάκης θέλει να στηρίξει αυτό το νησί στο οποίο έχει και φίλους. Οι εικόνες των καταστροφών στο νησί, μας προκαλούν θλίψη, αλλά σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και βοηθάμε. Άλλωστε, στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και μέσω της εκπαίδευσης κι ελπίζουμε του χρόνου να μπορούμε να δούμε ότι οι προσπάθειές μας τους βοήθησαν κι άλλαξαν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Ελπίζουμε η προσπάθειά μας να στεφθεί με την ίδια επιτυχία με την οποία σημειώνει και ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο, κατανοώντας τη σημασία της μόρφωσης. Όλοι ξέρουμε ότι στα ελληνικά νησιά ξέρουν πώς να υποδέχονται τους καλεσμένους τους. Πήρα τα λουλούδια και τα έδωσα στον Μιγκέλ, γιατί ήθελα να του δείξω την ελληνική κουλτούρα και τώρα ξέρει για τα ήθη και τα έθιμα στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι».

Η «ερυθρόλευκη» αντιπροσωπεία στη συνέχεια μετέβη στο Αργοστόλι, όπου επισκέφθηκε τον χώρο του 2ου Λυκείου, στο λυόμενο κτήριο του οποίου φιλοξενείται αυτή τη στιγμή και το 3ο Γυμνάσιο, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη. Τα μέλη της αποστολής έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και μοίρασαν δώρα στα παιδιά του 3ου, αλλά και του 2ου Γυμνασίου, λαμβάνοντας ικανοποίηση από τα χαμογελαστά τους πρόσωπα. Παρών ήταν και ο τοπικός σύνδεσμος της Θύρας 7, που τίμησε την αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα