Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Βάλτερ Σταϊνμάιερ

08:23 9/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 18:30 και αμέσως μετά, περίπου στις 19:00, οι δύο υπουργοί θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια ο Ε. Βενιζέλος θα παραθέσει δείπνο εργασίας προς τιμήν του Β. Σταϊνμάγερ.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε χθες στην ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel

ότι με την επίσκεψή του στην Αθήνα θέλει να δείξει την αλληλεγγύη της χώρας του προς τον ελληνικό λαό. «Θα σταθούμε στο πλάι των Ελλήνων», πρόσθεσε ο κ. Σταϊνμάγερ, ο οποίος αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός διανύει μια δύσκολη περίοδο. «Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει να αναπληρωθούν ελλείψεις δεκαετιών» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί και ότι δεν προβλέπεται να τεθεί ένα τέλος σύντομα.

«Η πρόοδος σε αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού σε γρήγορη κίνηση είναι τεράστια, αλλά ομοίως και οι συνδεόμενες με αυτή την πορεία κοινωνικές δυσκολίες. Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί. Για την ετοιμότητά τους και το θάρρος που απαιτείται, οι Έλληνες αξίζουν κάθε σεβασμό», είπε επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα