Στη …βάρκα με τον Κάμερον, στην Ε.Ε. με τον Γιούνκερ

Σύμφωνα με την καγκελάριο, το θέμα της προεδρίας της Κομισιόν δεν ήταν το κεντρικό θέμα των συζητήσεων. Δήλωσε μάλιστα κατηγορηματικά, ότι «Είπαμε όλοι ότι τα θέματα της επάνδρωσης των ευρωπαϊκών θέσεων δεν είναι κεντρικά στις συνομιλίες μας, αλλά ότι θέλουμε να κάνουμε ό,τι δεν έχουμε κάνει επαρκώς μέχρι τώρα: να συζητήσουμε την ουσία, που είναι σημαντική για τους πολίτες».

Η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε πως για την ίδια, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είναι ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής και ότι θέλει να τον

έχει πρόεδρο της Επιτροπής. «Αυτό το είπε στη Γερμανία και το λέω και εδώ, αλλά δεν ήταν το κεντρικό μας θέμα», υποστήριξε.

Να σημειωθεί ότι από χθες, κάνει το γύρω της Ευρώπης, μια φωτογραφία της Γερμανίδας στο Χάρπζουντ της Σουηδίας να κάνει βαρκάδα με τον Σουηδό πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελντ, το Ολλανδό ομόλογό του Μάρκ Ρούτε και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είναι ο πιο κατηγορηματικά αντίθετος με την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα