ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ

Τον καυτό φάκελο με το έλλειμμα των 83 εκατ. ευρώ του ΕΔΣΝΑ κατέθεσε σήμερα Γιάννης σγουρός στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε. Μετά τη σχετική εξέλιξη το θέμα προσλαμβάνει νέα τροπή.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει αναφορά με στοιχεία για τις συνθήκες λειτουργίας και την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο σύνδεσμος.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Σγουρός ενημέρωσε τον Εισαγγελέα

του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου σε περίπτωση που κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, προκειμένου να εντοπιστούν οι ευθύνες για το πώς ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α έφτασε να έχει χρέη 83 εκατ. ευρώ.

Ο Γ. Σγουρός δήλωσε: ότι «τα χρέη που κληρονόμησε ο ΕΔΣΝΑ είναι τεράστια και διογκώνονται καθημερινά».

Μάλιστα τόνισε ότι σε λίγες ημέρες είναι εξαιρετικά πιθανό ο Σύνδεσμος να διακόψει τη λειτουργία του» καθώς είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Επιπλέον σημείωσε ότι «δεν θα υπάρχουν χρήματα να καλυφθεί η μισθοδοσία ούτε των μόνιμων εργαζομένων».

Σχετικά με τα οικονομικά του ΕΔΣΝΑ διενεργεί διαχειριστικό έλεγχο το Σώμα των Ορκωτών Ελεγκτών.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών έχει μπει η περίοδος πριν τη μετατροπή του συνδέσμου σε ΕΔΣΝΑ. Πρόκειται δηλαδή για την περίοδο που λειτουργούσε ακόμα ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα