Στη Δικαιοσύνη κατά των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ η κυβέρνηση

Το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να κηρυχθεί η απεργία των υπαλλήλων παράνομη και καταχρηστική, προκειμένου να ανοίξουν άμεσα τα πανεπιστήμια.

Είχε προηγηθεί το τελεσίγραφο του κ. Αρβανιτόπουλου προς τους πρυτάνεις των δύο ΑΕΙ να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο.

Στο

Μετσόβειο Πολυτεχνείο, πάντως, όπου ο σύλλογος ΔΕΠ έλαβε απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την προσεχή Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάσσουν πρόγραμμα εξετάσεων και πρόγραμμα εξεταστικής. Πρόγραμμα μαθημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι παραδόσεις από τη Δευτέρα, καταρτίζουν στο ΕΚΠΑ και τα τμήματα Φιλοσοφικής και Θετικών Επιστημών, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και άλλες σχολές.

Εν τω μεταξύ άρχισε η επίδοση των παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που δεν απογράφησαν, με τα οποία παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια με το ερώτημα της αργίας. Οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι που αρνήθηκαν να απογραφούν, αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της σοβαρής απείθειας και της μη απογραφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα