«Σταύρο εγώ δεν έχω το παιδί μου»

Οι γονείς του και οι φίλοι του αδικοχαμένου παιδιού μίλησαν στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη για το δράμα που βιώνουν.

«Στην ιστορία αυτής της χώρας, το μεγαλύτερο κακό το κάναμε εμείς, αυτή η γενιά. Μόνο ένα Πολυτεχνείο έχουμε και τίποτα άλλο. Εγώ πάντα πίστευα σε αυτήν τη γενιά» είπε η μητέρα του και πρόσθεσε: «Δεν είμαι Σπαρτιάτισα…Δεν θα ήθελα να θυσιάσω το παιδί μου για να αλλάξει κάτι. Δεν μου απαλύνει τον πόνο μου. Δεν μου φέρνει τον Παύλο μου πίσω. Σταύρο, το θέμα είναι εγώ δεν

έχω το παιδί μου. Δεν έφταιξε σε τίποτα. Δεν τους προκάλεσε» είπε η θλιμμένη μάνα.

Μιλώντας για τους δολοφόνους του γιου της είπε ότι δεν υπάρχει τιμωρία για αυτό που έκαναν: «Αν με ρώταγες αν θα ήθελα να τους δω κρεμασμένους στο Σύνταγμα ή κάποια στιγμή να καταλάβουν τι έκαναν και να πεθάνουν από τις τύψεις τους, θα προτιμούσα το δεύτερο», και συνέχισε: «το μόνο που θέλω είναι να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να μην έχει γίνει αυτό».

Και κατέληξε: «Δολοφόνοι είναι και αυτοί που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Δεν γίνεται να μην γνώριζαν τι είναι αυτοί σε μια τέτοια χώρα όπως η δική μας».

Άκρως συγκινητική και η μαρτυρία του πατέρα, που περιέγραψε τον γιο του ως «μάγκα που πλήρωσε το τίμημα του να είσαι μάγκας, αφού δεν ήθελε να τον δουν οι φίλοι του να τρέχει», ενώ ανέφερε και μια φράση που του είχε πει παλαιότερα: «φοβάμαι ότι θα πεθάνω νέος και γι’ αυτό τα κάνω όλα γρήγορα».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ. Τον περιέγραψε ως έναν ανένταχτο δυναμικό άνθρωπο, ειρηνιστή που δεν ήταν αναρχικός και η μόνη οργάνωση στην οποία ανήκε ήταν οι μουσικοί της ραπ, «τα αδέρφια του» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα