ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

20:10 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Σταθερή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του βραζιλιάνου  υπεραιωνόβιου αρχιτέκτονα Όσκαρ Νιεμάγερ ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή με συμπτώματα πνευμονίας.

Ο 104 ετών Όσκαρ Νιεμάγερ θεωρείται ο γενάρχης της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στη Βραζιλία και υπήρξε

ο εμπνευστής του πολεοδομικού σχεδίου, μαζί με τον Λούσιου Κόστα για την κατασκευή-ίδρυση της πρωτεύουσας Μπραζίλια το 1960, ενώ έχει σχεδιάσει πάνω από 600 έργα σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του Φερνάντου Γκζόρουπ, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα, «η γενικότερη κλινική εικόνα του ασθενούς είναι σταθερή».

Επίσης όπως έγινε γνωστό  έχει επαφή με το περιβάλλον του και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, ενώ συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία με αντιβιοτικά και ορρό.

Το επόμενο ιατρικό ανακοινωθέν θα δημοσιευθεί στο επόμενο 24ωρο, ενώ δεν έχει προγραμματισθεί ακόμη πότε θα δοθεί εξιτήριο στον Νιεμάγερ.

Το γραφείο Τύπου του Ιδρύματος Όσκαρ Νιεμάγερ είχε ανακοινώσει την προηγούμενη Πέμπτη πως ο θεράπων ιατρός του είχε προτιμήσει να εισαχθεί για νοσηλεία ο ιστορικός αρχιτέκτονας «προκειμένου να αποφευχθούν περιπλοκές».

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα