ΘΟΡΥΒΩΔΕΙΣ… ΨΙΘΥΡΟΙ

19:15 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Oι No Clear Mind ρίχνουν το σκαρί τους πλάι στο εύδρομο των Whisper In The Noise και θα μας παρουσιάσουν ένα βράδυ ονειρικής σύγκλισης εικόνας και ήχου, την Πέμπτη 10 Μαΐου στο SIX DOGS.

Της Χαράς Ιωάννου

Η αυτοαποκαλούμενη «orchestral garage rock» μουσική των Whisper In The Noise βάζει μια προσωπική πινελιά σε ένα ξεχωριστό είδος που βασίζεται

στα έγχορδα. Η ενορχήστρωση τους περιλαμβάνει τσέλο, βιολί, γαλλικό κόρνο, synth/ηλεκτρονικά πλήκτρα, μπάσο και κρουστά σε αεικίνητες παραλλαγές. Η μινιμαλιστική έκφραση σε συνδυασμό με ονειρικά visual media στοιχεία μετατρέπουν κάθε συναυλία τους σε μια μαγική εμπειρία.

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση τους και τρία album που έτυχαν πρωτοφανούς κριτικής αποδοχής, «Through The Ides Of March» (2003), «As The Bluebird Sings» (2006) και «Dry Land» (2008) επιστρέφουν παρουσιάζοντας αξιοσημείωτους ρυθμούς εξέλιξης και μια μοναδική ικανότητα να ανεβαίνουν σε νέα καλλιτεχνικά ύψη.

Ενώ ξεκίνησαν θυμίζοντας κάτι μεταξύ Nine Inch Nails και Radiohead της «Kid A» περιόδου, το 2006 είχαν ήδη καταφέρει να έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία με τους… Dresden Dolls αλλά και να μαγέψουν το κοινό στο φεστιβάλ «All Tomorrow’s Parties».

H πενταμελής πλέον μπάντα εξελίσσει με αυτοσχεδιαστικές εμμονές ένα χωροχρονικό ταξίδι που ξεκίνησε έξι χρόνια πριν και κορυφώθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου τους δίσκου «Dream Is Destiny» που διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο ξεπερνώντας τα 8.000 downloads ως τώρα.

SIX D.O.G.S.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ώρα έναρξης:21:30

Είσοδος: 10 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα