Σταθερά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», επικυρώνεται το προβάδισμα 1,5 ποσοστιαία μονάδα που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ (30%) στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής έναντι της Ν.Δ. η οποία συγκεντρώνει 28,5%. Ωστόσο η ψαλίδα έχει κλείσει σε σχέση με τον μήνα Ιανουάριο, κατά τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ

είχε 31,5% και η Ν.Δ. είχε 28%. Παρακάτω, στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή (8,5%), έχοντας απολέσει 1,5 μονάδα, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ (7,5%), καταγράφοντας αύξηση μιας μονάδας συγκριτικά με τον Ιανουάριο, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 7% (6,5% τον Ιανουάριο), ΑΝΕΛ με 6% (4,5% τον Ιανουάριο), ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%) και Λοιπά με 9% (9,5%).

Στην παράσταση νίκης είναι σταθερή η άποψη ότι ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε σε περίπτωση που αύριο είχαμε εκλογές. Μάλιστα, διευρύνει τη διαφορά του από τη Ν.Δ. καθώς φτάνει στο 55% έναντι 52% που είχε τον Ιανουάριο. Στη νίκη της ΝΔ. ποντάρει το 31% (35% τον Ιανουάριο). Μια μονάδα πιο πάνω (από 13% στο 14%) πήγαν αυτοί που λένε «κανένα» ή δεν εκφράζουν γνώμη.

Στη ανάλυση της παράστασης νίκης κυριαρχεί πάλι η εκτίμηση των ερωτηθέντων ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά σε ποσοστό 40%, το οποίο σημειώνει αύξηση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Ιανουάριο (35%). Ακολουθεί η εκτίμηση ότι η Ν.Δ. θα είναι νικήτρια με μικρή διαφορά σε ποσοστό 29% (32% τον Ιανουάριο). Ακολουθούν όσοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει με μεγάλη διαφορά 15% (17%), ενώ το 14% (13%) λέει ότι δεν θα κερδίσει κανένας ή δεν εκφέρει γνώμη. Όσοι πιστεύουν σε νίκη της Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά φτάνουν το 2% (3% τον Ιανουάριο).

Στο ερώτημα αν σήμερα στην Ελλάδα χρειάζονται να γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές το 52% απαντά αρνητικά και θετικά το 47%.

Keywords
Τυχαία Θέματα