Στάινμπρουκ: Eξυγίανση και τόνωσης της οικονομίας για την Ελλάδα

Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει τα μέτρα που λαμβάνονται να συνδυαστούν με τόνωση της οικονομίας, κίνητρα για μείωση της ανεργίας στους νέους και σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος. Διαβεβαίωσε δε ότι το κόμμα του, αν επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές, θα ασκήσει διαφορετική πολιτική, η οποία δεν θα βασίζεται μόνο στην εξυγίανση των προϋπολογισμών.

«Έχω μια καθαρή εικόνα για το πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν οι αγορές, εάν είτε με την Ελλάδα,

είτε με κάποια άλλη χώρα δίναμε το μήνυμα ότι αυτή η νομισματική Ένωση θα μπορούσε να καταρρεύσει. Κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί. Η αποφυγή του αποτελεί συμφέρον και της Γερμανίας», τόνισε ο κ. Στάινμπρουκ μετά την συνάντηση με τον Ευαγγ. Βενιζέλο και ανέδειξε ως μείζονα προτεραιότητα την διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης, ενώ ανέφερε ενδεικτικά τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία τα οποία θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με κεφάλαια την προσπάθεια ανάπτυξης. Επιπλέον, τάχθηκε και πάλι υπέρ της επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Ο υποψήφιος για την Καγκελαρία επισήμανε ακόμη τον προβληματισμό του σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο επιπτώσεων στην πολιτική και την κοινωνική σταθερότητα, στην περίπτωση που χάνεται η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς θεσμούς. “Αυτό μπορεί κανείς να το παρατηρήσει στην Ελλάδα, αλλά μπορεί και στη Γερμανία να διακρίνει κανείς πώς αναζωπυρώνονται παλιές έχθρες και αρνητικά συναισθήματα που ανήκουν στον περασμένο αιώνα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα