ΣΤΑ «ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ» ΤΟ …ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους χθες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την τακτική του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μην τους παρουσιάζει την ακριβή λίστα με τα νέα μέτρα. Στην Ιπποκράτους πάντως -όπως και στη ΔΗΜΑΡ- τα μέτρα αναμένεται να φτάσουν σήμερα το πρωί, λίγο πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου στη μία το μεσημέρι.

Πυρ και μανία ήταν

χθες το …όλον ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα -και κατ’ επέκταση με το Μέγαρο Μαξίμου- και την τακτική του να μην έχει γνωστοποιήσει στις λεπτομέρειές τους τα μέτρα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Το έναυσμα έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, που σε μία απροσδόκητη ίσως -δεδομένων των λίγων ωρών που έμεναν μέχρι την μεσημεριανή σήμερα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών- επίθεσή της στον Αντώνη Σαμαρά, τον κάλεσε να πιέσει τους υπουργούς να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης του καθενός. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω δύο δις ευρώ από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισ. που παρουσίασε ο κ.Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κατά των οριζόντιων μέτρων και θυμίζοντας ότι η ΝΔ δεν είχε προσφέρει καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθησαν πολλά στελέχη, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν έχει πάρει την λίστα με τα μέτρα στα χέρια του και τον Χρήστο Πρωτόπαπα να μιλά για την πίεση της τρόικας, αλλά και την …ελλιπή προετοιμασία του οικονομικού επιτελείου. Θέμα πολιτικής αξιοπιστίας της κυβέρνησης όσον αφορά στα μέτρα και σε σχέση με την προγραμματική συμφωνία της έθεσε ο Γιάννης Κουτσούκος, ζητώντας από την ηγεσία της κυβέρνησης να ξεκινήσει την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με συλλογικό τρόπο, ενώ ότι «δεν ξέρουμε ακόμα τα μέτρα» υποστήριξε και ο γραμματέας της πράσινης ΚΟ Γιάννης Μανιάτης. Ο τελευταίος ζήτησε την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και σειρά άλλων αλλαγών, στο εκλογικό και το φορολογικό σύστημα, το Σύνταγμα κ.ο.κ. «Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα χωρίς διαβούλευση», διεμήνυσε και ο Μάρκος Μπόλαρης, παρατηρώντας «κατάρρευση του κράτους σε καίριους τομείς».

Ένα βήμα παραπέρα πήγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκτιμώντας ότι οι βουλευτές του κόμματος θα κινηθούν συντεταγμένα και «δεν θα χρειαστεί καν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας». Ο ίδιος έθεσε ουσιαστικά θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης. «Πρέπει και οι τρεις εταίροι να συμμετέχουν ενεργά με ό,τι καλύτερο διαθέτουν, με τις καλύτερες δυνάμεις τους», είπε, επιμένοντας παράλληλα στην ανάγκη να αλλάξει η χώρα και «να αποφασίσουμε ότι από δω και πέρα δεν θα έχουμε ελλείμματα». Επανέλαβε τέλος την ανάγκη να σταματήσουν οι πρακτικές του παρελθόντος, στηλιτεύοντας για δεύτερη φορά σε ένα εικοσιτετράωρο τον τρόπο με τον οποίο στελεχώνονται ακόμα και σήμερα οι δημόσιοι οργανισμοί από «τους δικούς μας», ακριβώς την ώρα που η χώρα έχει ανά

Keywords
Τυχαία Θέματα