Στα χέρια του Μόρσι η κατάπαυση του πυρός στην Γάζα;

Ήδη την Δευτέρα (19/11), ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, θα μεταβεί στην Αίγυπτο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι και άλλους αξιωματούχους. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε σχετικά ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, σε συνέντευξή

του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, χαιρέτισε προσπάθειες του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός. Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Χαμάς ότι έως τώρα έχει απορρίψει την πρότασή του Αιγύπτιου Προέδρου για κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία. Πάντως, διαβεβαίωσε ότι στόχος της χώρας του Ισραήλ είναι η ειρήνη.

Χθες, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, υπογράμμισε ότι «μια πλήρης εκεχειρία πρέπει να συμφωνηθεί το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία». Δικαιολόγησε την στάση του Ισραήλ και τόνισε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Η Καγκελάριος της Γερμανίας, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, τον κάλεσε να «συνεχίσει να ασκεί τον σημαντικό του ρόλο ως μεσολαβητής με τις παλαιστινιακές οργανώσεις ώστε αυτές να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα