“Λουκέτο” και στους γερμανικούς Financial Times;

Μεγάλο είναι ενδεχόμενο να ανασταλεί η κυκλοφορία των Financial Times Deutschland και άλλων δύο οικονομικών εκδόσεων του οίκου Gruener und Jahr (G+J), σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus. Η απόφαση θα παρθεί την προσεχή Τετάρτη από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, οι FTD, από την ημερομηνία της έκδοσής τους έχουν υποστεί ζημία της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο για το

2012, η G+J αναμένει απώλειες περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ και για τις τέσσερις οικονομικές εκδόσεις της (FTD, Capital, Boerse Online, Impulse). Από αυτές, είναι πιθανόν να διασωθεί μόνον το περιοδικό “Capital” και 20 εργαζόμενοι. Σήμερα οι οικονομικές εκδόσεις της G+J απασχολούν 350 άτομα, εκ των οποίων οι 200 είναι συντάκτες.

Ένα από τα πιθανά σχέδια διάσωσης της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, αναφέρει ότι ίσως οι FTD θα μπορούσαν κάποιες ημέρες της εβδομάδας να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρονικά ή σταδιακά να περιοριστούν στην ηλεκτρονική έκδοση. Από τον εκδοτικό οίκο πάντως ανακοινώθηκε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, ενώ εκπρόσωπος της G+J έκανε λόγο για «εικασίες» τις οποίες δεν επιθυμεί να σχολιάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα