ΣΟΥΒΕΝΙΡ MADE IN GREECE

Ξέχνα τα κιτσάτα σουβενίρ. Το ελληνικό design μοιράζεται απλόχερα το παρελθόν και το μέλλον του με την υπόλοιπη ανθρωπότητα και εμείς επικροτούμε.

Της Χαράς Ιωάννου

Ble aspro

7 τ.μ. στην Πλάκα είναι αρκετά σε μια ομάδα που όταν όλος ο κόσμος τα βάφει μαύρα, εκείνοι βλέπουν bleaspro. Η φιλοσοφία τους: «Ο Ζορμπάς πήρε σύνταξη, ο μουσακάς αντικαταστάθηκε από fusion πιάτα. Ο Λεωνίδας με τους 300 και ο Αλέξανδρος μετοίκησαν στο Λος Άντζελες και έγιναν χολιγουντιανοί

ήρωες, αφήνοντας πίσω τους μια παραμορφωμένη εικόνα και προσθέτοντας κιτς στο ήδη υπάρχον κιτς. Να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλη πλευρά της Ελλάδας. Η σύγχρονη. Η δημιουργική. Η αισιόδοξη. Σχεδιάζουμε αναμνηστικά είδη (ακόμα και η λέξη σουβενίρ είναι τόσο αρνητικά φορτισμένη που δεν τη χρησιμοποιούμε)». Γιατί; «Θεωρούμε ότι ένα ταξίδι είναι αναμνήσεις και απλά μικροαντικείμενα. Ένα ταπεινό t shirt, ένα έξυπνο μολύβι, μια κούπα ή ένα μικροδωράκι»

The opa shop, Νίκης 52 & Κυδαθηναίων

Greece Is for Lovers

Kίτρινα κεριά τους που απεικονίζουν την Αφροδίτη και τον Ερμή με το όνομα Hermaphrodite, δερμάτινα σανδάλια που είναι κολλημένα πάνω σε ένα skateboard, η καλτ κούπα Athens Sucks, τα βαράκια κίονες, η πλεκτή θήκη για ipod που θυμίζει τσιγελάκι της γιαγιάς. Η ελληνική παράδοση συναντά την υψηλή αισθητική και το ειρωνικό χιούμορ «πιάνει φιλίες» με τα κιτσάτα αρχαιοελληνικά σουβενίρ που αγοράζουν με το κιλό οι τουρίστες. Το αποτέλεσμα: εγκωμιαστικά κείμενα στους New York Times. Ο Θάνος Καραμπάτσος και η Χριστίνα Κοτσιλέλου στο άκουσμα του ονόματος Δια σκέφτονται χαρτοκόπτες.
Καρυάτιδων 13Α
Ακρόπολη
www.greeceisforlovers.com

Keywords
Αναζητήσεις
σουβενίρ τουριστικά αναμνηστικα είδη τιμες, σουβενίρ+τουριστικά+αναμνηστικα+είδη+τιμες
Τυχαία Θέματα