ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ CERN!

Στην Αθήνα βρέθηκε ο γενικός διευθυντής του CERN, Ρολφ-Ντίτερ Χόγιερ, προκειμένου να συζητήσει για τις οφειλές της Ελλάδας προς τον διεθνή επιστημονικό οργανισμό.

Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης, απέδωσε τις καθυστερήσεις στη δυσμενή οικονομική συγκυρία . Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο αξιωματούχος του CERN

έδειξε εποικοδομητική διάθεση και αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του ελληνικού προβλήματος. Προωθείται η χρονική μετάθεση της καταβολής του 40% έως 50% της ετήσιας συνδρομής της Ελλάδας για τα έτη 2012 και 2013 (περίπου 6 εκατ. ευρώ για κάθε έτος) για το 2014 και ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες. Το ζήτημα θα επανεξετασθεί τότε και δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία για διαγραφή του χρέους.

Μια καλή είδηση για την Ελλάδα είναι ότι συζητήθηκε επίσης, μετά την ένταξη στον οργανισμό της Κύπρου και της Τουρκίας, η χώρα μας να αποτελέσει κέντρο των δραστηριοτήτων του CERN στη Νοτιανατολική Ευρώπη (Southeastern Hub) και να λειτουργήσει ως «θερμοκοιτίδα» καινοτομικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τον διεθνή οργανισμό.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος του CERN.

Keywords
Τυχαία Θέματα