«Σόου με χειροπέδες» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Για τη σκληρή αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προϊδέασε και η πρώτη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σόου με χειροπέδες». «Αν ήταν να τους αφήσουν ελεύθερους, προς τι αυτό το σόου με τις χειροπέδες; Η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση από την Κυβέρνηση, πάσχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης

«Όταν μιλά για άκρα, να κοιτά τον καθρέφτη»

Εντωμεταξύ, σε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού προσωπικά προχώρησε και ο Αλέξης Τσίπρας

από τις Βρυξέλλες. Στην ομιλία του, που εκφωνήθηκε πριν γίνει γνωστή η απόφαση της Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως «προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα» και του καταλόγισε πως «αναγκάστηκε» να προχωρήσει στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. «Ο κ. Πρωθυπουργός επιμένει να διακινεί την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των λεγόμενων «δύο άκρων». Δυστυχώς, την επανέλαβε και χθες στην Ουάσιγκτον. Προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα. Διχάζει το λαό μήπως και έτσι παραμείνει στην εξουσία. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει το λαό στην πορεία προς την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που κάλεσε τον κ. Σαμαρά «όταν μιλά για άκρα και ακραίους, να κοιτάζεται στον καθρέφτη».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί «φωτογραφικά» και στον Φαήλο Κρανιδιώτη. Αφού κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά πως «μέχρι χθες αναζητούσε τα «σοβαρά στοιχεία» στη Χρυσή Αυγή για να συνεργαστεί μετεκλογικά, προσπαθώντας να κλείσει το δρόμο της εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ», στη συνέχεια έκανε λόγο για «κύκλο ακραίων συμβούλων στο Μέγαρο Μαξίμου». «Και ο κύκλος των ακραίων συμβούλων του Μεγάρου Μαξίμου επιμένει– συχνά με αγοραίο τρόπο –στη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή. Κάποιοι από αυτούς υπερηφανεύονται δημόσια ότι ο αληθινός αντίπαλός τους δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι «φυλάνε τις “σφαίρες” τους» για μας. Και ο κ. Σαμαράς, αντί να τους αποπέμψει, τους ενθαρρύνει, με τη δική του ακραία ρητορεία», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα