Εμπιστοσύνη στην κρίση της δικαιοσύνης έχει ο Κουβέλης

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, αναγνώρισε μεν ότι «αναμφισβήτητα έχει δημιουργηθεί ένα πολιτικό κλίμα μετά την επιλογή των ανακριτών, μαζί με τον εισαγγελέα, να μην οδηγήσουν προφυλακισμένους τους συγκεκριμένους βουλευτές», αλλά επέρριψε στην κυβέρνηση «σπασμωδικές και εσπευσμένες κινήσεις». «Οι σπασμωδικές κινήσεις, το εσπευσμένο βεβαίως σημειώθηκαν, διότι προϋπήρχε αυτή η κατάσταση. Θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί μια

διαδικασία η οποία θα προσδιορίζονταν από νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Η οποία δεν υπήρξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και κατεγράφη με την άρνηση -την άμεση ή την έμμεση- να υπάρξει η παρέμβαση από τότε της Δικαιοσύνης της, προκειμένου να ελεγχθούν όλες εκείνες οι πράξεις που υπήρξαν ενδείξεις ή και αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό δεν έγινε», είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

«Εφαρμογή του νόμου»

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης». «Από την πρώτη στιγμή έχω υποστηρίξει ότι η νομιμότητα, η εφαρμογή του νόμου είναι εκείνη η οποία πρέπει να δώσει απάντηση στις όποιες ενέργειες χαρακτηρίζονται εγκληματικές με αναζητούμενα βέβαια τα στοιχεία και πάντοτε με την απόδειξη που απαιτεί ο ποινικός μας πολιτισμός, ο ποινικός μας νόμος», συνέχισε ο Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως «η κρίση της δικαιοσύνης είναι εκείνη η οποία θα διαπιστωθεί είτε με μια ενδιάμεση διαδικασία δηλαδή με δικαστικό συμβούλιο ή με την κρίση του δικαστηρίου. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων δηλαδή η μη τέλεση εγκληματικών πράξεων εάν είχε θεωρηθεί ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ή αν κάποιος είναι ύποπτος φυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα