Σοκ σε Μαξίμου και… Βερολίνο

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πίστευε στα αυτιά του όταν ο Φώτης Κουβέλης προδιέγραψε ουσιαστικά την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. «Αποσύρεις τους υπουργούς σου. Αποσύρεις και την εμπιστοσύνη σου;» φέρεται να τον ρώτησε ο Πρωθυπουργός, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να παραπέμπει στην απόφαση

που θα λάβουν σήμερα τα όργανα του κόμματος.

Ωστόσο, τόσο οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού όσο και οι υπουργοί που εκλήθησαν αργότερα στο Μαξίμου κάνουν λόγο για έναν… έκπληκτο Σαμαρά που δεν ανέμενε τη χθεσινοβραδυνή εξέλιξη. Και τούτο διότι εκτιμούσε ότι με αύξηση του αριθμού των προσωρινά επαναπροσλαμβανόμενων στις 2.000 άτομα και με ανοικτό το ζήτημα της κάλυψης και των μουσικών συνόλων θα εξασφάλιζε τη συναίνεση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

‘Η ενδεχομένως να εκτιμούσε ότι ο κ. Κουβέλης δεν θα πάρει το ρίσκο να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτό άλλωστε φέρεται να διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός και στην Άγκελα Μέρκελ και του ευρωπαίους με τους οποίους συναντήθηκε στη Βιέννη χθες το πρωί. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιος για την ομαλή συνέχιση της κυβερνητικής πορείας, σημειώνοντας ότι ουδείς εκ των εταίρων του θέλει να αναλάβει το κόστος πρόκλησης εκλογών. Έτσι, όταν οι πρώτες πληροφορίες από την Αθήνα έκαναν λόγο για εμπλοκή και ρήξη, σε Βερολίνο και Βρυξέλλες σήμανε συναγερμός ενώ άρχισαν να αποστέλλονται αρμοδίως τα μηνύματα για συνέχιση του κυβερνητικού έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα